Na miejscu i na wynos – dofinansowanie posiłków w pobliskich restauracjach

Dzięki nowej usłudze Twoi pracownicy mogą wykorzystać kwotę dofinansowania posiłków w pobliskich lokalach. Zamawiają online za pośrednictwem platformy Lunching, a gotowe dania czekają na nich o ustalonej porze w wybranej restauracji. Co więcej, pracownik sam decyduje, czy zje lunch w lokalu, czy zabierze go ze sobą na wynos. Jakie zalety niesie to rozwiązanie?

Przepyszne menu z lokalnych restauracji

W ramach usługi “Na miejscu i na wynos” podpinamy okoliczne restauracje, które cieszą się nie tylko dobrymi ocenami ze strony klientów, ale jednocześnie znajdują się w niewielkiej odległości od lokalizacji pracownika. Dotyczy to zarówno osób pracujących w biurze, jak i na home office. Jeśli Twój zespół posiada ulubioną restaurację, kantynę czy foodtruck, które położone są w niewielkiej odległości od Waszej firmy, może je śmiało zarekomendować na naszej platformie. Bardzo chętnie zaprosimy je do współpracy. 

Lunching.pl - lunch w pracy

Efektywna przerwa na lunch w pracy

Nowa usługa stanowi doskonałą propozycję dla osób, które pragną oderwać się od biurka w godzinach lunchu w pracy. Z uwagi na to, że podpięte lokale znajdują się niewielkiej odległości, mogą oni dotrzeć na miejsce w bardzo krótkim czasie. Zmiana otoczenia i  krótki spacer pozwolą się im zregenerować po kilku godzinach przed komputerem. Wbrew pozorom takie rozwiązanie nie pochłania mnóstwa czasu. Pracownik zna dokładną godzinę odbioru dania, a tym samym nie czeka na jego przygotowanie w restauracji. Nie musi się więc obawiać m.in. o stanie w kolejce.

Zamówienie nawet 30 min przed odbiorem

W większości przypadków użytkownicy zamawiają lunch na naszej platformie w ustalonych przedziałach czasowych. Pozwala to na grupowanie zamówień, dzięki czemu zapewniamy Twojemu zespołowi bezpłatną dostawę. W przypadku usługi “Na miejscu i na wynos” pracownik sam odbiera posiłek, więc ma znacznie większą elastyczność w kwestii godziny składania zamówień. To dobra informacja dla pracowników, którzy przez natłok obowiązków, zapomnieli o skorzystaniu z benefitu. Teraz mogą oni składać zamówienie nawet 30 minut przed odbiorem, zarówno w godzinach porannych, jak i popołudniowych.

Mniej plastiku, więcej przyjemności z jedzenia

Zamawiając posiłki z dowozem, pracownik musi liczyć się z tym, że zostaną one dostarczone w opakowaniach na wynos. Coraz więcej lokali proponuje opakowania z materiałów biodegradowalnych, niemniej nadal wśród popularnych rozwiązań pozostają plastik i styropian. Osoby, które zamawiają posiłek online, a następnie udają się do restauracji i jedzą lunch na miejscu, nie muszą martwić się o generowanie dodatkowych odpadów.

Jak zamówić lunch pracowniczy z opcją na miejscu lub na wynos?

Skorzystanie z opcji “Na miejscu i na wynos” jest proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że po zalogowaniu się na swoje konto pracownik wybierze tę usługę na górnym pasku. W efekcie wyświetlą się mu wszystkie pobliskie restauracje dostępne w Lunching, w których może zamówić posiłek online, a następnie zjeść go w lokalu lub wziąć ze sobą na wynos.

lunch w pracy

Kolejnym krokiem jest wybór preferowanej godziny na odbiór zakupionego lunchu.  

posiłki dla pracowników

Następnie pracownik decyduje, które z oferowanych dań wybierze na lunch w pracy. Po wytypowaniu pozycji z menu, określa, czy zje posiłek na miejscu w restauracji, czy weźmie go na wynos. 

lunch w pracy

Wartość zamówienia zostanie pomniejszona o wysokość dostępnego dofinansowania od pracodawcy. Jeśli cena dania była jednak wyższa, reszta zostanie uregulowana zgodnie z przyjętym modelem (rozliczenie zbiorcze na koniec tygodnia lub potrącenie kwoty z miesięcznego wynagrodzenia). W rezultacie pracownik nie musi mieć przy sobie pieniędzy, aby dokonać płatności przy odbiorze w restauracji. Ponadto, otrzyma powiadomienie SMS z dokładną godziną odbioru, aby na czas dotrzeć do lokalu i cieszyć się ciepłym posiłkiem. 


Usługa “na miejscu i na wynos” to nie jedyny sposób na lunch w pracy. Nasza platforma umożliwia komfortową organizację posiłków dla pracowników, zapewniając im m.in. dostęp do restauracji z dowozem, cateringów dietetycznych czy lunchy pudełkowych.